Wat geweldig indrukwekkend om met die duizenden scouts naar het stadion te lopen, om te zingen, te dansen en te yellen. Wat indrukwekkend om samen te genieten van de show en je te beseffen, dat we met zoveel mensen heel veel voor elkaar kunnen krijgen. De sfeer is super, iedereen snapt elkaar en verschillen zijn geen enkel probleem. Bear Grylls omschrijft het goed: “Go for it, follow your dreams and tackel the impossible!” Dat is precies wat we de komende 10 dagen gaan doen. De WSJ is nu echt begonnen!

De avond begint met een lekker zonnetje, het stadion stroomt vol en pas dan besef je hoeveel mensen er meedoen aan de World Scout Jamboree: 45.000 scouts uit meer dan 150 landen! Als de gastlanden zich voorgesteld hebben en alle vlaggen van de deelnemende landen zijn gepresenteerd volgen er mooie toespraken: “Let’s show the world that it’s possible to live in peace and harmony!” en uiteraard worden ook de 9.000 vrijwilligers bedankt die dit geweldige evenement mogelijk maken. Ook de uitspraak “We can maken the world a better place!” is op zijn plaats en iedereen begint zich te realiseren dat het waar is: Samen kunnen we zo veel bereiken, Scouting is een grote wereldwijde organisatie.

Na een presentatie over de Novus komt Bear Grylls op het podium en hij is net zo inspirerend als altijd: “You are amazing! Grab the opportunities Scouting gives you! Happy jamboree!” De sfeer zit er al goed in en dat wordt alleen maar beter als de band Recycled begint met optreden: Ze zorgen voor pittige percussie op hergebruikte spullen. Het publiek komt nu echt los: Dansen, zingen, zwaaien met vlaggen en heel erg genieten. De avond kan niet lang genoeg duren, maar een drone-show zorgt voor het einde. Ook indrukwekkend om de drones verschillende vormen en logo’s te zien maken…

Het is nu echt begonnen, samen gaan we het avontuur aan, grenzen verleggen en heel erg genieten! Met deze sfeer en deze spirit kan het alleen maar een fantastische World Scout Jamboree worden!