Bij Mount Jack-west kunnen de deelnemers genieten van Scoutingtechnieken van vroeger en van nu: Ze kunnen lol trappen op pionierobjecten, maar ook een rondleiding krijgen door een Scoutingkamp van ruim 100 jaar geleden en spellen doen van toen en nu.

De deelnemers van de Kazen zijn net klaar met hun hike om bij Mount Jack te komen, dus ze genieten even van de rust in de schaduw. Toch krabbelen Tycho en Sjaak al snel op om op zoek te gaan naar eten en drinken. Net om de hoek kunnen ze hun boodschappen al doen: Bijkomen met Mountain Dew, Sprite en Skittles gaat veel beter!

Lucas, Quinten, Stephany en Joris zijn wel al onderweg: Lucas en Quinten verslaan eerst de andere twee met Kubb, maar het blijft gewoon gezellig! Daarna besluiten ze om de verschillende gepionierde bruggen uit te gaan proberen. Ze houden het prima, ook al stampen ze redelijk hard over grote en hoge brug heen. Er is nog genoeg te ontdekken op het westelijke deel van Mount Jack, zoals een Scoutingkamp zoals het er 100 jaar geleden uit zag, compleet met spullen van toen en uitleg door historische figuren. Toch genieten veel deelnemers ook van de rust, het was een mooi feestje gisteravond, maar na een korte nacht en een pittige hike hebben ze toch wat extra slaap en energie nodig. Na een hike bergaf kunnen ze avondeten gaan koken, ze slapen vannacht vast vroeg!