Het ruikt al naar worstjes en gebakken ei, de kofie is klaar en een heleboel slaperige Worstenbroodjes zitten klaar voor het ontbijt. De zondag kan beginnen!

Mart verbaast zich nog steeds over de ‘scrambled eggs mix’: Een kant-en-klaar mengsel voor roerei. Gewone eieren zijn in de supermarkt op het subkamp niet te vinden.  “En alles is zoet…” moppert hij, maar hij heeft wel een leuke uitdaging: Zou je van de ‘scrambled eggs mix’ ook een grote omelet kunnen bakken? Het kost moeite, maar uiteindelijk lukt het wel, alleen het omdraaien is wat moeilijk, omdat de plak dreigt te scheuren.

Ook Rick moppert een beetje: “Ik wil van die chemicaliën af, wie stopt er nou chloor in drinkwater?!” Ondertussen heeft hij wel koffie gezet en zowel deelnemers als troepstaf steken meteen hun beker uit. Dat is toch de beste manier om wakker te worden. Iedereen heeft inmiddels ei en worsten en knaagt rustig aan de broodjes met beleg. Ook Max, die tevreden met zijn Japanse kimono aan tafel zit: “Die heb ik geswopt tegen de Nederlandse polo!” zegt hij trots. Troepleden willen graag tips van hem hoe hij dat voor elkaar gekregen heeft…

Toch is de troep nog net niet compleet: Troepstaf Jim rammelt hard aan de tent van Bas en Bertrand en ritst de hele tent open: “OPSTAAN!” is een duidelijke instructie toch? De heren hebben er weinig zin in, maar kleden zich toch aan… er is vast nog wel koffie voor ze.

Maar… het wordt vandaag weer een mooie dag! En ach… dat sommige spullen in Nederland wat beter zijn, maakt ze eigenlijk weinig uit. Ze genieten met volle teugen van de World Scout Jamboree! Activiteiten genoeg!