wsj ck zami2Een workshop van de Rainbowscouts, muffins bakken in een Dutch oven, archery attack, Global development-activiteiten, het Scoutingmuseum van Patrick, relaxen bij Holland Hub… Er is veel te veel te doen op zaterdagmiddag!

Bij de workshop van de Rainbowscouts hangt een relaxte sfeer: Iedereen denkt mee, puzzelt mee en luistert naar elkaar. Het zijn mooie stellingen, zoals “Mogen jongens zich verkleden als meisje?” en de reactie is nog mooier: Iedereen vindt het wel prima! Ook is er teleurstelling, dat er op de World Scout Jamboree in de VS geen Rainbowcafé is, maar workshopleider Wies heeft een oplossing: “Jullie kunnen altijd terecht bij een Listening ear, dat zijn IST’ers die de tijd hebben en nemen om met jullie te praten!” Hopelijk is iedereen zo open, zo makkelijk en zo eerlijk als deze deelnemers!

wsj ck zami3Door het warme weer hangt ook bij de andere workshop een ontspannen sfeer: Rolf en zijn vrienden zitten bij de Dutch ovens te wachten tot de muffins klaar zijn. “Ik was te laat, dus ik heb niet meegeholpen” zegt hij eerlijk, maar wie weet is er toch een kans dat hij mee kan eten… Ook bij de kaartentruc-workshop, bij de workshop over natuur en over Global development gaat het prima: De deelnemers doen graag mee en het is heerlijk dat er genoeg plek onder de bomen in de schaduw is.

wsj ck zami1In het Scoutingmuseum is het warmer, maar toch lekker druk: De deelnemers lossen een quiz op en alle antwoorden zijn te vinden in de grote verzameling jamboree-spullen van Patrick: Banners, vlaggen, boeken, badges… Hij heeft het allemaal! En er is ook tijd voor swop-tips, zodat de deelnemers met mooie spullen uit Amerika thuis kunnen komen.

Vanavond staat het contingentsfeest op het programma, het wordt zeker een topavond!