De tenten voor de IST'ers zijn opgezet, maar... de veldbedden nog niet. Geen probleem! De IST'ers die al een beetje bijgekomen zijn van de reis schuiven, klikken en knutselen de veldbed-bouwpakketten in elkaar, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun IST-maatjes. Al snel zijn de gewone bedden niet meer bijzonder. "Ik heb er al 9 in elkaar gezet!" mompelt Jeroen, terwijl hij gewoon door gaat met nummer 10. "Schop er even tegenaan!" roept Christina tegen Joshua en ineens passen de buizen wel in het frame. Toch zoeken ze nog een uitdaging met deze bedden...

Ilse hangt ondertussen onderuit in hun bed-creatie: Het is een combinatie van een stapelbed en een hangmat, met een paar sisaltouwtjes hebben ze de doeken van de bedden zo aan elkaar geknoopt, dat een soort hangmat in het stapelbedframe ontstaat, best relaxt! Floris en Jorim weten ook zeker hoe die bedden werken: "Gewoon aandruk'n!" roept Floris met Groningse tongval.

Ondertussen heeft het groepje van Christine de uitdaging gevonden. Samen met Maarten, Jorshua, Erik en Jeroen hebben ze een stapelbed van drie bedden gemaakt. Het ligt best oké, maar... heel stabiel is het niet. Ze houden het toch maar bij de gewone versie... Slapen zal vannacht ook weer geen probleem zijn!