De troepen zitten zeker niet stil. Natuurlijk niet! Het is een geweldige kans om lekker te buurten bij andere troepen, om te swoppen, om te shoppen en er moeten ook nog troepmaterialen opgehaald worden. Bij de meeste troepterreinen is het erg rustig, iedereen is op stap!

Op de subkampen wordt druk geswopt. Het is bijzonder om te zien hoe snel er een leuk contact ontstaat, hoe snel scouts elkaar 'connecten' met de Novus-armband en hoe makkelijk het gaat om Engels te praten... of iets wat op Engels, Frans, Duits of Spaans lijkt. Maar... er moet ook nog een klus gebeuren: De troepmaterialen met terreinaankleding zijn aangekomen en een groepje deelnemers gaat met hun karretjes op stap om deze spullen op te halen. Slim 'ompakken' of gewoon de hele rolcontainer op het troepkarretje kantelen, het werkt allebei. Van de Bitterballen zijn Floris, Maarten, Jochem en Twan op weg: Floris blijft de pionierpaaltjes steeds opnieuw in het karretje laden, maar pas met hulp van de troepstaf liggen ze helemaal goed. Ondertussen zijn de anderen bezig met de rolcontainer: Ompakken, kantelen of er gewoon in zijn geheel bovenop zetten. Ze kiezen voor het laatste en ach... als ze allemaal de container vasthouden, komen ze met het karretje prima op het troepterrein aan. Met deze spullen gaan de troepkampen er nog 'Nederlandser' uitzien, al zijn veel troepkampen nu al goed herkenbaar met vlaggen en logo's. 

Straks moet er gekookt worden en hopelijk is iedereen op tijd terug voor het avondeten... De troepleden hebben elkaar vast genoeg te vertellen!