Bij de Roze Koeken staat rond 18.00u het eten keurig op tafel, de kookploeg heeft flink zijn best gedaan en het is een groot lopend buffet geworden. Zo kan iedereen zelf waar ‘ie zin in heeft. Het ziet er prima uit en… het smaakt ook goed. Eet smakelijk!

Vlak voor het eten zit de leiding nog met de voeten in een zwembadje om even bij te komen. Ondertussen showen Ties en Coen hun nieuwe swop-aanwinsten. Ties is al heel druk geweest en heeft al bijna een Duitse Scoutfit compleet, maar hij wil nog wel meer… Hij heeft nog genoeg speldjes en badges om te swoppen. Coen heeft ook een nieuwe das, met een rand van Schotse ruit. “Maar die heb ik niet geswopt hoor, gewoon gekocht!” lacht hij.

Als de kookploeg aankondigt dat het eten klaar is, vormt zich snel een rij. Tom reageert bijzonder blij op de groente: “Daar zijn ze niet zo van in Amerika, dus ik neem nu extra veel!” Ole dacht ook handig een paar mini-tomaatjes te pakken, maar hij schiet uit met het bakje: Een hele berg tomaatjes ligt bovenop zijn pasta-maaltijd. Geen probleem: Hij deelt het gewoon uit aan zijn tafelgenoten. Ook Katinka straalt bij het zien van de groente, ze zijn het niet meer zo gewend hier in de VS. Shannon schrikt terug als Marloes haar nog meer kaas aanbiedt: “Nee, laat maar… ik weet al hoeveel kaas er in de pasta zit!” En inderdaad is het een massa pasta, die aan elkaar plakt door de kaas.

Toch is de conclusie van Olivia wel positief als ze een paar happen genomen heeft: “Een beetje vreemd, maar wel lekker!” Lachend geven haar tafelgenoten haar gelijk. Kortom, de troepen eten prima, bij de Speculazen en bij de Stroopwafels was dat ook zeker het geval.