Het is erg warm op het jamboree-terrein, dus is het heerlijk om een kano te stappen en om lekker rond te peddelen. Veel Nederlanders grijpen hun kans en varen even water zonder problemen rond.

Luz en Loek zijn net klaar met kajakken en ploffen neer op een picknicktafel. De schoenen en sokken gaan uit en Luz twijfelt of ze misschien toch nog even het water in springt. “Na het kajakken was dat ook lekker, maar ik heb wel even gevraagd of ik mocht zwemmen” lacht ze. Allebei hadden ze het prima op het water en omslaan is ook niet gebeurd. “Toch kon dat echt wel!” grijnst Loek, “Er sloegen binnen 10 minuten wel drie boten om!” Gelukkig wisten ze precies wat ze moesten doen: De punt van de boot vastpakken en goed naar de instructeur luisteren.

Marleen en Ties zijn ook net klaar en staan trots met deelnemers van hun buddytroep op de kant. Het was een mooie ervaring, sommige Mexicanen hadden nog nooit gekajakt. Eén deelneemster is helemaal kletsnat, “Die is omgeslagen!” lacht Marleen, met dit weer is dat geen probleem.

Ennis, Tijmen, Duncan en Nick staan klaar om het water in te gaan, hun zwemvest hebben ze al aan. Hun Colombiaanse groepsgenoten hebben er meer moeite mee. Nick vraagt nog wel even wat er gebeurt als hij omslaat, maar de instructeur is vrij duidelijk: “That will not happen if you listen to me…  You won’t fall in!” De vier Nederlanders glijden al snel met hun boot het water in peddelen er vandoor. Inderdaad hoeven ze niet bang te zijn dat ze omslaan, ze kajakken prima!