Voor veel buitenlandse scouts is Nederland echt onbekend. Ze weten iets over molens, tulpen en misschien over onze deltawerken of over voetbal, maar verder weten ze niet veel. Vandaag is de dag dat de troepen Nederland presenteren. Dus… veel oranje, Hollandse spelletjes en… poffertjes.

De Nederlandse troepen pakken goed uit. De troepkampen zijn nog meer oranje dan anders, er staan spelletjes klaar, het poffertjesbeslag word geklutst en natuurlijk wordt iedere bezoeker hartelijk welkom geheten. Bij de Dropjes zijn er nog meer activiteiten, zoals een dasring maken van een dropveter. Ook bij de Kletskoppen is meer te doen: Zij hebben een Nederlands memory-spel gemaakt. Terwijl Froukje op bezoekers wacht, zit Ilya een pak ‘instant egg mixture’ te schudden, lekker voor in de poffertjesmix. Stian is bij de Bitterballen ook druk met poffertjes: “Dat omdraaien valt nog niet mee!” moppert hij als hij probeert om met een aardappelschilmesje de poffertjes om te draaien. “Ik heb er gewoon geen geduld voor!” roept hij en een paar Finse meiden kijken verschrikt. Het probleem lijkt nog groter te worden als het gas uitvalt. Maar… met hulp van anderen komt het toch nog goed… en de poffertjes smaken prima.

De buitenlanders leren op deze manier Nederland snel kennen: Oranje, gezelligheid, bijzondere muziek, lekkere hapjes en erg leuke mensen. Nederland zet zich zo prima op de kaart, veel mense komen vast nog een keer terug bij deze troepen!