De sfeer was vandaag – net als andere dagen – fantastisch! Iedereen heeft elkaar en elkaars land nog beter leren kennen, er zijn nog meer nieuwe vriendschappen ontstaan en bij de Unityshow werd de dag op een heerlijke manier afgesloten. Tijdens de Disney-Broadway-sing-along genoot echt iedereen en werd er uit volle borst meegezongen.

De avond begon met een voorstelronde van de verschillende geloven: Het is mooi om kennis te maken met al deze verschillende overtuigingen en het is nog mooier om te zien dat iedereen op de World Scout Jamboree mag en kan geloven wat hij of zij wil. Inmiddels is iedereen zo gewend aan al die andere culturen en geloven, dat het bijna gewoon lijkt dat iedereen zo gewoon en gezellig met elkaar om gaat.

Het tweede deel van de avond was een heerlijke sing-along met Disney-hits van Broadway. De ogen van veel deelnemers beginnen te twinkelen, veel mensen springen op en zingen uit volle borst mee. Al bij de eerste tonen van Hakuna Matata weet iedereen welke song er komt, die kent echt de hele wereld! De zangers, echte Broadway-sterren, zorgen voor een top-show met hits uit Hercules, de Kleine Zeemeermin, Mary Poppins en Aladin.

Eigenlijk beginnen de deelnemers voorzichtig moe te worden, maar als “Let it go” begint, is iedereen weer klaarwakker. 45.000 mensen zingen met vol volume mee met deze hit, de taal maakt niet, de melodie is in de hele wereld hetzelfde. De avond wordt afgesloten met “Take me home, country roads” en dan is het echt tijd om terug te gaan naar de kampterreinen. De wandeling is niet erg, iedereen geniet nog na en is zonder er erg in te hebben al terug bij het eigen troepterreintje…