De deelnemers weten inmiddels overal de weg en ook bij de foodhouses weten ze precies waar het lekkerste eten en drinken te krijgen is. En… ze delen hun tips graag. Ga mee naar Canada, Nederland, Italië en de Verenigde Staten…

Tom, Eline, Milou en Loet van de Appelflappen komen niet voor het eerst bij het foodhouse van Canada: “Die ice coffie en die pancakes zijn echt super!” legt Loet uit, “En op die broodjes met bacon krijg je vier dikke plakken spek, echt lekker!” Zijn ice coffee heeft hij al snel te pakken en ook bij de broodjes bacon weet hij hoe het werkt. Eline en Milou hebben een portie pannenkoeken besteld, maar… de maple syrup ontbreekt nog. Ze pakken snel de fles van tafel en laten de stroop lang over de pancakes stromen. Even later zitten ze met z’n vieren aan tafel: Pannenkoekjes met een vork en de broodjes uit de hand. Heerlijk!

Ilse en Kirsten van de Dropjes weten de weg naar de Verenigde Staten te vinden: “Wij gaan shaved ice halen!” legt Ilse uit. Betalen, met een bonnetje naar de juiste balie en een smaak kiezen. De meiden staan hier zeker niet voor het eerst. “Die van mij smaakt naar lime!” glundert Kirsten, “De mijne naar watermeloen” lacht Ilse en als ze even van elkaars ijs geproefd hebben, eten ze snel verder met hun eigen flinke beker ijs. Lekker afkoelen!

Sebastiaan en Jesse van de Soezen houden het bij lekker Nederlands: De stroopwafel en de poffertjes zijn lekker en Sebastiaan stuift bij iedere hap wat poedersuiker over zijn shirt. “Het is pas de eerste keer dat ik geld uitgeef hier!” zegt Jesse trots, voor Sebastiaan geldt dat niet: “Ik heb ook al ice coffee gehaald bij Canada!” Ook het Nederlandse eten is erg lekker!

David, Floris, Lucas en Job van de Kazen staan al een tijdje in de rij bij het Italiaanse foodhouse. Het duurt lang, maar… dat betekent vast dat het eten lekker is. Ze twijfelen nog tussen pizza en pasta. Het duurt nog best een tijdje totdat ze aan de beurt zijn, maar daarna kunnen ze met hun bonnetje wachten totdat hun nummer afgeroepen wordt. Maar… als hun nummer bijna aan de beurt is, horen ze ineens “Sorry, pizza is burned!” De koks gaan gewoon door met bakken in de hete keuken, maar het duurt nog wat langer. Inmiddels is Floris zijn bonnetje kwijt en hij gaat met zijn ID-tag naar de balie. Gelukkig vindt Job het bonnetje terug en even later zitten ze dan na heel lang wachten aan de punten pizza. “Dit is echt lekker!” verzucht Job, ze waren er allemaal echt wel aan toe.

Ook bij de andere foodhouses is genoeg eten te proberen, het is overal gezellig druk! De culinaire wereldreis is nog lang niet voorbij.