Een aantal deelnemers van de Kruidnoten is al aan het raften en is vroeg vertrokken, de rest van de troep rolt wat later uit bed en is op zoek naar ontbijt. Jaap ziet ineens de glutenvrije ontbijtbox van Alle staan: Die heeft al ontbeten en Jaap wil dat wel ‘ns proberen. Een glutenvrij experiment dus!

Anna helpt Jaap graag met het kraken van de box: Ze heeft al meteen de sla te pakken en prik met een vorkje de schijfjes komkommer uit. Een goed begin… Jaap heeft al een zakje met een gehaktbal en pasta te pakken: “Ow ja! Dat wordt vanzelf warm!” zegt hij wijs, “Dat werkt met natrium!” De rest zucht, het is al de 8e keer dat hij dat vertelt… Toch weet hij wel hoe het precies werkt: Vloeistof erbij, zak dichtplakken en… wachten. “Kijk! Hij begint te wiebel’n!” roep hij enthousiast als de zak steeds voller loopt met een soort gas. Het rokende pakket is niets nieuws meer bij de troep, maar de smaak van de maaltijd is nog een verrassing. Het smaakt best! De gehaktbal en de pasta zijn snel op. Anna eet ondertussen de rest van de sla op. Ook de melk is snel op en dan vindt Jaap nog een pakketje: “Ooow! Dit is een ‘vrep’!” roept hij en hij leest verder: “Dit is met ‘turkey’… da’s kalkoen! Da’s ook lekker!”

Eigenlijk is het pakket best snel leeg en het smaakt best. Ze maken al plannen om voor allemaal een glutenvrij pakket te gaan regelen, maar dat gaat niet lukken. En Alle? Die heeft voor de volgende maaltijden echt eten genoeg!