Inmiddels hebben veel deelnemers scouts uit andere landen en culturen leren kennen. Bij Faith&beliefs kunnen ze kennis maken met een flink aantal wereldgeloven. Veel deelnemers weten de weg te vinden, een buitenkans om meer te weten te komen, vragen te stellen en om leuke workshops te volgen.

Stijn van de Kletskoppen voelt zich prima thuis bij al die wereldgeloven. Niet dat hij bekeerd wil worden, maar nieuwsgierig en geïnteresseerd is hij zeker. “Ik was net bij de theeceremonie!” zegt hij trots, terwijl hij een tulband op zijn hoofd heeft, “Die tulband heb ik bij de Sikh gekregen!” Even later duikt hij op bij grote islam-tent.

De wereldgeloven hebben allemaal hun eigen plek, iedereen is welkom, iedereen mag alles vragen en de sfeer is heerlijk ontspannen. Bij de islam-tent dragen de medewerkers ook T-shirts om juist in gesprek te raken: “Ask me why I love Jesus, Moses & Mohammed?” en “Ask my why I fast from dusk till dawn?” Koen en Maarten van de Kletskoppen hebben ook net de theeceremonie achter de rug. Koen is onder de indruk: “Het was echt mooi!” vertelt hij, “Het ging erover waar je vandaan kwam en wie je heeft geholpen om hier te komen enzo, dus dus ook de piloot en je ouders…” Als bedankje heeft hij een Delfsblauw melkkannetje aan de leider van de theeceremonie gegeven.

Bij andere tenten wordt er ook druk gepraat en geknutseld. De open sfeer bevalt goed en iedereen voelt zich welkom. Even later zit Stijn met zijn tulband op bij een gebed in een moskee. Het is een bijzondere combinatie, maar het is allemaal prima: “Het Arabisch snapte ik niet, maar ze hebben daarna alles in het Engels uitgelegd” lacht hij, snel gaat hij weer op weg om rond te knuffelen bij een ander geloof… met zijn tulband op.