Natuurlijk presenteert Nederland zich ook op World Point. Veel buitenlandse scouts kennen Nederland wel een klein beetje, maar… weten ze ook alles over kunst en uitvindingen en kunnen ze schaatsen?

“Welcome in the Netherlands!” klinkt het opgewerkt als iemand de tent in komt. Het is buiten al duidelijk dat het de Nederlandse tent is: Oranje vlaggen, vlaggetjes, (plastic) kazen en grote spandoeken. Binnen kunnen de bezoekers de eerste opdrachten doen om een speldje te verdienen.

De eerste opdracht is makkelijk: Een selfie maken met een rij grachtenpanden als achtergrond. Daarna wordt het moeilijker: Op een spandoek staan een aantal bekende schilderijen, weten de bezoekers hoe ze heten? De Nachtwachten en de Zonnebloemen zijn zeker bekend, maar bij een werk van Escher wordt het al moeilijker. Nog een stap ingewikkelder is de quiz over Nederlandse uitvindingen. Op het gebied van technologie betekent Nederland best veel, maar nog niet iedereen weet dat.

De laatste uitdaging is nog wel de leukste. Een paar Zwitserse meiden snappen de bedoeling van de ‘schaatsplank’ niet helemaal, zij houden meer van skiën. Toch doen de meiden gewoon na wat er voorgedaan wordt. En even later glijden ze met z’n drieën op de Hollandse sloffen over de schaatsplank heen en weer: Zouden deze meiden komende winter toch gaan schaatsen? Of blijft het bij skiën?

Nederland zet zich goed neer met dit paviljoen: Iedereen is welkom, leert wat bij en vertrekt na het schaatsen met een glimlach op het gezicht!