Al meteen na aankomst op de campus stond er een rij voor de automaat, waarmee je geld op je pasje kon zetten om de wasmachine en droger te kunnen gebruiken. Voor veel deelnemers is het de eerste keer dat ze zelf de was doen. Geen probleem, iedereen heeft wel tips voor elkaar en uiteindelijk is alles weer schoon en fris. 

Jan en Tim van de Bitterballen willen ook graag wassen, maar... dat valt nog niet mee. Jan krijgt eerst geen geld op z'n pasje, daarna lukt het niet om bij de wasmachine af te rekenen met het pasje. Maar... de hulp is altijd in de buurt! De was zit al de machine, het wasmiddel zit in het juiste vakje, maar dan komen de vragen: "Kan mijn Scoutfit gewoon bij de rest?", "Kan mijn oranje polo ook in de droger?" "Op hoeveel graden moet ik alles wassen?", "Wordt het echt allemaal schoon?". 

Het resultaat is eigenlijk altijd prima: Schone sokken, schone onderbroeken, frisse polo's, frisse Scoutfits, schone broeken... Ook bij Jan en Tim is het prima gelukt. De was doe je gewoon samen, da's wel zo gezellig.