Na een lunch in een park gaat de tocht verder naar Chinatown: In deze Chinese wijk kan je goed shoppen en je waant je echt in Azië: Compleet met de Chinese taal, Chinees eten en drinken en Chinese ontspanning in het park.

Eerst doen de deelnemers wat extra energie op bij de lunch. Ze hebben een goed lunchpakket bij zich, maar ze weten toch zelf nog wat frisdrank en smoothies te regelen. Thomas van de Bokkenpootjes zit te genieten van een smoothie: “Hij smaakt naar lekkkerheid!” straalt hij en de rest van de mensen in zijn groepje wil graag even proberen hoe dat smaakt. Even later heeft hij ook weer energie voor de shoppingtrip.

In Chinatown rennen de deelnemers bijna van shop naar shop om snelle souvenirs te scoren. “Ik heb net magneetjes gekocht voor $10!” zegt Loet, “Er kwam nog wel $2 tax bij”, hij is dik tevreden, “Toen die mevrouw zag hoeveel geld ik in m’n portemonnee heb, wilde ze meteen dat ik een Gucci-riem ging kopen, maar dat doe ik echt niet!” Nick en Tijmen zoeken wat leuks tussen de zonnebrillen, maar Ennis is inmiddels al geslaagd: Een klein Vrijheidsbeeld voor $3. Ook Tom, Indra en Sam zijn al geslaagd voor sleutelhangers, een mini vrijheidsbeeld en een sneeuwbol met de skyline van New York erin.

Ook Twan is goed geslaagd: “Ik heb een pet gekocht met ‘Make America great again’ erop, maar ik weet niet of ik hem hier kan dragen…” Hij vermoedt dat er in New York weinig Trump-aanhangers zijn en stopt de pet maar in z’n tas. Toch zijn ze nog lang niet klaar met shoppen. De hele groep steekt de straat over naar de ‘Gui zu gift shop’, wie weet wat ze daar nog weten te vinden. En zou het weer lukken om bij de Chinezen af te dingen?