Eén van de programma-onderdelen in Washington is een bezoek aan de Great Falls. Een mooi natuurgebied, waar de deelnemers kunnen genieten van de natuur, van de watervallen en van het ‘white water’. Het is heerlijk om even tot rust te komen, ver weg van de wolkenkrabbers en de drukte van de grote stad.

Sam en Joost van de Bokkenpootjes staan op een uitkijkplatform en genieten van het woeste water en de steile rotsen in de diepte. “Eigenlijk zouden ze stootkussens om die rotsen moeten doen, da’s veel veiliger…” grapt hij, ondertussen probeert een raft veilig door de stroomversnellingen te raken. Beide jongens hebben wel door dat het levensgevaarlijk is om daar het water in te gaan, al ziet Joost wel mogelijkheden voor een dubbele backflip… Toch zijn ze blij dat ze gewoon veilig op de kant blijven, tegen de stroom in zwemmen is onmogelijk.

Franka staat langs het pad bij een informatiebord, waarop waarschuwingen staan over gladde rotsen en over de gevaren. “Dat is grappig!” roept ze, “Ze zeggen dat het supergevaarlijk is hier, maar daarna zeggen ze ‘Please visit again!’” Veel andere deelnemers hebben na het zien van de uitzichten een plekje in de schaduw gezocht. “Het is echt zweetweer!” moppert Teun van de Bossche Bollen, “Zelfs in de schaduw zweet ik en ik zit echt stil…” Ook Tristen en Jelle zitten aan die picknicktafel, ze genieten van Brabantse muziek en zijn op hun telefoon aan het poolen: “Het is een nacht!” van Guus Meeuwis klinkt lekker zo in de schaduw, de heren doen rustig aan.

Na een paar uur bij de Great Falls vertrekken de deelnemers weer uit dit groene national park om door te rijden naar Tyson’s Corner, een grote shopping mall in de buurt.