Als de dag voorbij is, begint het langzaam donker te worden. Het eten smaakte weer prima, het was weer een mooie dag en eigenlijk is het nog te vroeg om naar bed te gaan. Wat doe je dan? De Dropjes maken er een gezellig buitenlucht-avondje van met spelletjes, snacks en frisdrank. Lekker ontspannen zo!

Een flinke groep speelt Weerwolven van Wakkerdam op de trappen voor de eetzaal. Het is een flink discussie om te bepalen wie er in het spel bij het ochtendgloren niet meer in leven zal zijn. De stemmen lopen uiteen, maar toch is het Hellen die het van Evianne verliest. Helaas ligt zij uit het spel, maar… het verhaal is nog ingewikkelder! Rutger blijkt ook niet meer te leven. “Zijn lievelingetje is dood!” roept de spelleider en zo verlaat ook hij het spel. Nonchalant staat hij op en glijdt via de trapreling naar beneden. Het spel gaat gewoon verder, wie zou er winnen?

Andere groepjes spelen Qwuixx, Heads up en Twister. Net op dat moment valt Ilse om als ze in een ingewikkelde houding op het Twisterbord stond. “Ik leunde al de hele tijd op m’n pols!” geeft ze als uitleg. Paulien en Pauline spelen door, net als Freek, maar die heeft het moeilijk: Hij staat er al moeilijk voor, maar als de opdracht is “Right foot on green” valt hij om, “Dat is gewoon niet te doen!” zegt hij verontschuldigend. Even later valt ook Pauline om en is Paulien de winnaar. Ze daagt meteen andere troepleden uit en zo kan het spel weer beginnen.

Het is al bijna donker, als Rutgers verjaardag nog gevierd wordt: Hij is eindelijk 15 geworden en Freek en Pauline hijsen hem meteen op de schouders. Trots pakt hij zijn cadeautje uit: Een boxer met Amerikaanse print en een naambandje “It’s my birthday during the WSJ” Z’n boxer zet ‘ie meteen op zijn hoofd en natuurlijk wordt er gezongen. Toch is de avond nog niet voorbij: De troepstaf heeft nog een modeshow gepland, er zijn namelijk veel deelnemers die vandaag nieuwe kleding gekocht heeft. Het is een mooie afsluiting van een relaxte dag.