De bussen zijn ingeladen, het ontbijt smaakte prima en de lunchpakketten zijn uitgedeeld. Onderweg naar het vliegveld hebben de troepen nog tijd voor een bezoek aan het air&space museum, vlakbij het vliegveld. In een grote hangar kunnen ze vliegtuigen van vroeger en nu en veel spullen van de ruimtevaart bewonderen. Een mooie voorbereiding op de terugvlucht naar Europa.

Zeb en Sem van de Tompoezen hebben al snel een flight simulator gevonden. Na een korte training buiten de simulator mogen ze eindelijk in de cabine kruipen. Zeb is de 'pilot' en Sem is de 'gunner'. Ze kunnen echt over de kop en de bedoeling is om onderweg tegenstanders uit te schakelen. Na een paar minuten komen ze er breed grijnzend uit: "Dit is echt supervet!" lacht Sem, "Maar ik heb maar één keer raak geschoten... eigenlijk niet zo heel goed!" Zeb staat nog na te genieten, maar hopelijk hebben ze vanavond een betere piloot. 

Sam en z'n vrienden bekijken ondertussen de Blackbird, een fighterplane die erg succesvol geweest is. Zij zien het wel zitten om daarmee naar Schiphol te vliegen. "Met die Blackbird ben je in 2 uurtjes op Schiphol!" heeft hij snel uitgerekend. Toch kan dan niet de hele troep mee, helaas. Ook de andere deelnemers sjokken rustig rond en bekijken de vliegtuigen. Maar er zijn ook genoeg deelnemers bij de McDonald's te vinden: Even eten en drinken is ook belangrijk...