1aVandaag vond in Den Bosch de eerste IST-selectiedag plaats. Dit was voor het contingent management team de kans om de helft van de IST'ers te leren kennen, maar... voor deze bijna 200 IST'ers was dit ook de gelegenheid om elkaar en het CMT te leren kennen. Het werd een bijzonder gezellige dag, waar veel tijd was voor kennismaking, gezelligheid en voor een boel informatie. 

Na een welkomstwoord van de contingentsleiding en van Margot en Peter (IST-coördinatie) begon het workshopprogramma: Workshops over het award-programma, over IST-participatie, een discussie, informatie over gezondheid en logistiek en een informeel en cultureel deel. Gelukkig was er tussendoor tijd voor een heerlijke Amerikaanse hotdog-lunch, die de troepstaf klaar gemaakt had. Verder werd er druk kennis gemaakt, bijgekletst en werden er al plannen gemaakt voor reizen, werd er gedroomd over een geweldige World Scout Jamboree als IST'er en was het bijzonder gezellig.

 Aan het eind van de dag konden Margot en Peter de verlossende woorden spreken: Alle IST'ers van deze eerst selectiedag mogen mee en krijgen binnenkort een mail met uitleg over het inschrijven bij de Amerikaanse organisatie. "Als je je daar voor eind februari niet inschrijft, heb je net voor niets geklapt en ga je dus echt niet mee!". Natuurlijk gaat iedereen zich inschrijven, het wordt een prachtavontuur!