tsdJAN1Vandaag vond in Houten de laatste troepstafdag plaats. En weer was er veel nieuwe informatie voor de troepstaf. Steeds meer details worden duidelijk, steeds meer puntjes worden op de i gezet en de groep troepstaf wordt steeds hechter en steeds gezelliger. En… we tellen af: 2019 is het jaar van de World Scout Jamboree!

Op zondagmorgen komt de troepstaf al enthousiast binnen in Houten, snel koffie met een koekje en dan beginnen. Er staat nog veel op de rol: Een troepweekend, een contingentskamp, de reisvoorbereidingen, de WSJ, de nareis, een reünie… De tijd vliegt! Na een korte intro volgt de troepstaf informatieve workshops bij Logistiek&inkoop waar ze al hun vragen over het reizen kunnen stellen, bij Programma waar ze informatie krijgen over de buddytroepen, bij Communicatie over social media onderweg en bij Troepstafcoördinatie waar ze nadenken en plannen maken voor het troepstafteam.

tsdJAN2Na twee rondes workshops is het tijd voor iets anders: Een rap-workshop! Ieder troepstafteam gaat een rap maken over de eigen troep. Begeleid door ervaren rappers willen ze meteen aan de slag. Maar… daar is wat voorkennis voor nodig: Al snel vliegen de rap-termen door de zaal. Volle rijm, smokkelrijm, dubbelrijm en homoniemenrijm… voor de troepstaf is het al snel geen probleem meer. Na de korte samenvatting “Rappen is niks meer dan rijmen op de vierde tel” gaan de teams aan de slag. Een half uurtje later zijn de raps al klaar: Over moppen tappen, over gezelligheid, over een zachte G en zelfs het recept voor Kletskoppen komt erin voor. Natuurlijk volgt er een optreden van de rappers zelf, maar ook de troepstaf komt aan de beurt. Het is een prachtprestatie en na de optredens is het weer tijd voor… informatie.

tsdJAN3Als alle informatie gedeeld is en ook de functie-overleggen zijn achter de rug, is het al tijd om af te gaan sluiten. Het was een prima dag, een volle dag en een informatieve dag. De troepstaf is weer een stuk wijzer geworden en alles begint nu echt steeds duidelijker te worden… tot in de details.