rkIMG 2669Dit weekend hebben o.a. de Roze Koeken hun troepweekend. Op vrijdagavond zijn ze in Oegstgeest ‘op reis’ gegaan, compleet met douanecontrole, check-in en… een veiligheidsinstructie! Op zaterdag hebben ze tijd om lol te trappen in Leiden en dat lukt prima!

Het was voor de deelnemers op vrijdagavond best even wennen: Echte IST-douane die tassen controleert (en de vreemdste spullen vindt…), officiële boardingpassen (en ja, de deelnemers weten nu dat je die echt n-i-e-t kwijt mag raken), een veiligheidsintructie voor de troepstaf-stewardessen etc. Een mooie kans om dat allemaal ‘ns te oefenen, zij komen in juli niet meer voor verrassingen te staan. Bovendien zijn ze met hun gloednieuwe Roze Koeken-truien overal en altijd goed herkenbaar!

rkP1230431Op zaterdagochtend stampen ze van Oegstgeest naar Leiden, het tempo zit er goed in. En da’s maar goed ook, op het jamboree-terrein gaan ze ook zulke afstanden afleggen. Deze troep is al best fit! In Leiden hebben de deelnemers zelf programma-onderdelen voorbereid. Het begint met een zoek-en-puzzel-spel, waarbij de deelnemers foto’s moeten maken van bepaalde plekken in de stad, natuurlijk krijgen ze er wel aanwijzingen bij. Als Pepijn hoort, dat hij naar een ‘historische plek’ in Leiden moet, weet ‘ie het meteen: “We moeten naar De Burcht!” zegt hij vol overtuiging en vertrekt samen met zijn groepje in de juiste richting, hij kent de stad goed. De andere groepjes twijfelen iets langer, maar gaan toch allemaal op weg… allemaal in een andere richting. Een half uurtje later staan ze allemaal voor het oude weeshuis in Leiden en dat was ook precies de bedoeling van het spel.

Ook het volgende spel gaat kris-kras door de stad: Met de ‘Jachtseizoen’-app moeten de groepjes zich verstoppen voor elkaar en… natuurlijk ook proberen om andere groepjes te vinden. “Wie is er niet zo gehecht aan z’n data?” roept één van de deelnemers en gelukkig is er in ieder team data genoeg. Dus… ze kunnen starten. Iedere twee minuten krijgen ze het coördinaat door van het andere groepje en zo kan de zoektocht beginnen.

rkP1230436Het zijn prima spellen en bovendien prima voorbereid door de deelnemers zelf. Het weer is niet geweldig, maar wat maakt het uit? De dikke Roze Koeken-truien hebben ook een capuchon! Als ook de rest van de stad verkend is, is het tijd om terug te gaan naar Oegstgeest. En ja, ook bij de Burcht zijn ze geweest, misschien had Pepijn dus toch gelijk…

Het weekend is nog niet voorbij… gelukkig niet! Het blijft zeker gezellig bij de Roze Koeken en ook warm, de nieuwe truien zijn top!