kaas5Dit weekend hebben de laatste troepen hun troepweekend, onder andere de Kazen en de Appelflappen. De Kazen staan bepakt en bezakt klaar in Schiedam en de Kazen zitten in een heerlijk warm clubhuis in Voorburg.

De deelnemers van de Kazen hebben hun grote hike-rugzakken bij zich en zijn klaar voor een stevige tocht. Tycho heeft zich ook prima voorbereid: Trots laat hij zijn witte sportsokken zien, die vol gaten zitten. Zijn patrouille-genoten verbazen zich: “Heb je geen wandelsokken?” “Wat zijn dat?” roept Tycho, hij ziet het probleem niet. Ook Sjaak is er klaar voor, hij heeft zelfs aan het veiligheidshesje gedacht: “Dat ligt nog bij mijn ouders in de auto!” Als alle deelnemers hun papierwerk bij de troepstaf ingeleverd hebben, kunnen ze beginnen. Floris levert ook de stapel papier in, de troepstaf bekijkt het en zegt “Jij bent nummer 37!” Floris kijkt verbaasd, “Moet ik dat onthouden?” “Nee!” wordt er gelachen en hij kan bij zijn groep gaan staan. Ook Yannick heeft keurig alle formulieren bij zich, ook de kopie van het paspoort wordt bestudeerd. “Schattig he?” lacht hij en ook hij kan zich bij zijn patrouille melden. Even later gaan de patrouilles op weg, als ze tenminste de woordzoeker opgelost hebben. Bijgelicht met zaklampen en mobieltjes zijn de woorden zo gevonden, zoals Mexico, zaklamp en avontuur. Het is meteen gezellig onderweg, de zakken chips en koekjes gaan open en ze gaan een prima weekend tegemoet.

kaas3Bij de Appelflappen beginnen ze met een presentatie voor de ouders, daarna leggen de deelnemers alvast hun slaapspullen klaar en begint het avondprogramma. Het lijkt zo makkelijk: Ze gaan Bingo spelen. Maar… als ze hun bingokaarten omdraaien, zijn ze verbaasd: De nummers zijn uitgeschreven in letters, in acht verschillende talen! Troepstaf Marc roept razendsnel de nummertjes om in het Nederlands en Nick roept even later “Bingo!” Helaas is het een valse Bingo en hij kent zijn ‘straf’: Een liedje zingen in het Engels! Geen probleem voor hem: Vol overtuiging staat hij bovenop zijn krukje en blèrt met hese stam ‘Country roads, take me home!’ Natuurlijk valt de troep hem bij en om de sfeer te verhogen, zwaaien ze met hun mobieltjes door de lucht.

kaas2Eline, Rick en Bram zijn blij als ze even later de vertalingen van alle nummertjes krijgen, de cijfers in het Duits en Engels gaan wel, maar bijna niemand spreekt Kroatisch of Turks! Snel krabbelt Rick de juiste getalletjes bij de Turkse en Kroatische omschrijvingen, hij is er al snel klaar voor! Eline hoopt dat het in de volgende rond net zo goed gaat als in de eerste: “Ik had al Bingo, maar van boven naar beneden en het moest van links naar rechts!” Of ze nu winnen of niet, het wordt zeker gezellig en het zal ook zeker het hele weekend gezellig blijven!