wist1Zo’n 300 IST’ers hebben dit weekend genoten van hun tweede IST-weekend in Westelbeers: Gezellige sfeer, mooie verhalen, prachtige plannen en een aansprekend programma. Het was een topweekend in het zonnige Brabant.

Op vrijdagavond druppelen de IST’ers binnen en de sfeer is meteen goed: Veel IST’ers kennen elkaar al, hebben al reisplannen en natuurlijk is er weer veel om bij te praten en het is weer een mooie kans om nieuwe mensen te leren kennen. Als het weekend officieel geopend is, wordt het TaaiTaai-lied gezongen en de feestavond kan beginnen: Binnen met feestmuziek of buiten bij een heerlijk kampvuur.

wist2Na een frisse nacht worden de IST’ers wakker met een stevige kop koffie: Het programma kan beginnen! En het programma wil je zeker niet missen: Dasringen branden, bubbelbal, archery attack, primitief vuur maken, Lacrosse spelen en ga zo maar door. Ook hier is de sfeer heerlijk: Relaxt knutselen in de zon of juist fanatiek sporten. Voor iedereen zitten er genoeg geschikte activiteiten bij en aan het eind van de middag beginnen de honderden IST’ers trek te krijgen.

Bij veel IST’ers brengt de rij foodtrucks een glimlach op het gezicht: Ze kunnen bij iedere truck eten krijgen en zo veel eten als ze willen. Patat, pasta, burritos, maar ook verse wafels zijn te krijgen. Het duurt soms eventjes, maar ook in de rij is het al gezellig en na een smakelijk bord pasta kan je meteen doorlopen naar de patat, de wafels of de burritos. Alles smaakt goed en met een goed gevulde maag zijn de IST’ers klaar voorde Promnight. De keurige pakken en galajurken komen uit de tassen en het gala kan van start gaan. Er wordt heerlijk gedanst, er worden een promking en promqueen gekozen en ook nu brandt er buiten een heerlijk kampvuur. De nacht duurt veel te kort, maar ook op zondagmorgen is er weer stevige koffie om wakker te worden.

wist3Veel mensen zijn op zondagmorgen niet helemaal wakker, maar toch is het bij de colleges druk: Er is nog veel informatie over het reizen, over de WSJ en over het contingentskamp en ook ervaren IST’ers komen aan het woord over hun ervaringen. Na deze presentaties zijn alle IST’ers weer van alles op de hoogte en eigenlijk zijn ze klaar om aan de reis te beginnen.

In mei staat het contingentskamp nog op het programma en daarna kan de reis naar Amerika echt beginnen. Met deze 300 top-IST’ers wordt het een geweldig avontuur en de Amerikaanse organisatie is zeker blij met de inzet van deze Nederlandse jamboree-medewerkers.

Het was een topweekend in Brabant!  Dit belooft heel veel goeds voor het contingentskamp en voor de World Scout Jamboree!