ck aankomst2De troepen stromen de parkeerplaats bij Ada’s Hoeve op: Dat betekent heel veel auto’s, tenten, tassen, spullen en zelfs een vergiet, messages-bord en 42 pollepels. De Tompoezen komen zelfs met een Amerikaanse schoolbus naar Ommen! De troepen zijn er helemaal klaar voor!

Het duurt even voordat de troepen compleet zijn en... hebben ze echt alles bij zich? Hebben de buddyparen gedacht aan een tent en hebben ze de juiste spullen bij zich? Als de troepen compleet zijn, kunnen ze zich aanmelden en al snel gaan ze met al hun spullen, sponsorartikelen en tenten op weg naar hun kampterreinen. De Tompoezen zijn zelfs met een echte Amerikaanse schoolbus aangekomen en laden snel alle tassen uit. De busrit was gezellig en natuurlijk hebben ze veel bekijks, logisch als ze in Amerikaanse stijl reizen! Met alle spullen gaan ze ook naar hun terreintje om hun tenten op te zetten. Tenten opzetten zou geen probleem moeten zijn, maar toch gaat het niet overal even soepel. Geen probleem! Iedereen helpt elkaar, lacht om elkaar en even later staan alle tenten toch keurig opgezet.

ck aankomst1De deelnemers worden snel nieuwsgierig naar hun buren, naar de andere troepen en naar wat er allemaal te beleven is. Eerst lunchen, spullen uitzoeken, afspraken maken en daarna op pad. Het contingentskamp is nu echt begonnen!