ck chill1De troepkampen zijn opgebouwd en er is nog genoeg tijd om het terrein te verkennen of om lekker bij de tenten te chillen. Het is heerlijk weer en om in de schaduw te hangen is prima, maar… misschien is het nog wel leuker om over het terrein te slenteren, andere mensen te leren kennen en om een activiteitje te doen of een hapje te eten.

Robin, Bauke en Lisanne zijn bij de Dropjes druk met nagellak. “Ik heb geleerd hoe dat moet met Paarse Vrijdag” legt Bauke uit en hij kan precies uitleggen hoe de meiden hun vingers moeten houden, zodat hij de nagels keurig roze kan lakken.

ck chill2Bij de Bossche Bollen worden nog keukendaken opgebouwd, er missen wat haringen, maar Dirk maakt het weinig uit: Hij houdt gewoon de tentstok vast, zelfs als de scheerlijn al vastgemaakt is. Toch zorgen de daken voor veel schaduw, het wordt een mooie relaxplak! Ook de Speculazen zijn nog niet helemaal klaar met hun kampopbouw: Jur en z’n maatjes zijn met z’n vieren bezig om haringen te slaan: Eentje houdt de scheerlijn vast, eentje houdt de haring vast, eentje houdt de hamer vast en Jur… die staat erbij te lachen, “Het gaat om de haring-oog-coördinatie!” lacht hij en inderdaad: Even later zitten de haringen in de grond en staat de tent stevig.

Op het grote veld is ondertussen genoeg te doen: Bij het foodhouse is het gezellig druk en staan er deelnemers in de rij voor een portie poffertjes. Stan van de Appelflappen heeft zijn portie poffertjes al te pakken: “Ze smaken prima!” zegt hij met een big smile en prikt nog een poffertje van zijn bordje. Buiten zijn er veel mensen bezig met Yenga en Twister, anderen liggen op het gras, rennen zich rot om een elastiek zo ver mogelijk uit te rekken en een nieuwe record te vestigen. Stan sprint vooruit, maar het lukt hem niet om zich ver genoeg vooruit te trekken, toch doet hij nog een poging: “Ik ga voor de 60!” roept hij en rent er vandoor.

Aan het eind van de middag wordt het al tijd om te gaan koken, de sfeer blijft heerlijk ontspannen en de deelnemers leren al veel nieuwe mensen kennen.