ck eten2Bij de troepen staan de pannen op: Iedere troep kookt een gerecht, dat uit hun eigen regio komt en alle deelnemers kunnen bij andere troepen op bezoek om een vorkje mee te prikken. Veel deelnemers zijn gek op toetjes, maar ook de bijzondere gerechten zoals papnat, bloedworst en Groningse bonenschotel smaken prima.

Boris staat bij Hagelslag fanatiek in een pan water te roeren: “Anders verbrandt het water!” lacht hij. Floris heeft ook meegeholpen met koken en heeft inmiddels al rode tomatensausvlekken op zijn nieuwe Scoutfit. “Het labeltje zit er nog aan, ik denk dat ik hem probeer te ruilen… ik wil dan deze 36-S ruilen tegen een nieuwe 36-S” glimt hij, maar de vlekken lijken hem weinig te kunnen schelen.

ck eten1Amke weet bij de Poffertjes ook precies wat er op het menu staat: “We maken papnat. Dat is met aardappelen die niet gestampt zijn en dasn met grote blaadjes sla en dan nog een sausje van spekjes met ui en ook nog karnemelk!” Ook de Dropjes serveren een streekgerecht: Groningse bonenschotel! De Tompoezen hebben een grote Italiaanse menukaart gemaakt met verschillende soorten pasta en saus: “Alles is er wel zo ongeveer, dus ook de arrabiata en de funghi” Jorik springt ook snel bij om de pannen te roeren en even later kunnen de deelnemers van andere troepen aan tafel bij de Tompoezen.

De Kazen pakken uit met een heel menu: yoghurt, fruit, toastjes, kaas, salade met geitenkaas en in de keuken zijn ze nog bezig met macaroni met ham en kaas. Rory komt al ongeduldig kijken “Lijkt het een beetje ergens op?!” vraagt ze ongeduldig en even later is ook dit hoofdgerecht klaar, het ziet er prima uit!

ck eten3Bij de Nonnevotten durft niet iedereen mee te eten: Ze hebben bloedworst met stroop, appeltjes en roggebrood. “Dit is veel lekkerder dan normaal!” roept Michiel van de Worstenbroodjes als hij voorzichtig een hapje neemt. Tevreden lopen zijn vrienden en hij door naar de volgende troep, op zoek naar een toetje. Bij de Stroopwafels smaakt het eten ook best: een stevige stamppot met kaas en spekjes, kok Hylke kan prima uitleggen wat het allemaal is. Ondertussen zit Thomas van de Bokkenpootjes ook tussen de anderen op een bankje met een grote mok vol slagroom, fruit, aardbeien en hagelslag: “Ik doe alsof ik het kan drinken!” glimlacht hij en slobbert zijn toetje naar binnen. Een prima avond met heel veel lekker eten!