ck vrijoch3Wat een keuze op vrijdagochtend! Op het hele terrein zijn activiteiten voor de deelnemers: Stormbanen, Lacrosse, linedancen, maar ook creatieve activiteiten, zoals een dasring maken of een tasje zeefdrukken. Er is te veel te doen en de deelnemers hebben het prima naar hun zin.

Bij Lacrosse wordt flink gezweet en de deelnemers sprinten door het gras om de bal zo snel mogelijk te ‘scoopen’ en hem snel over te spelen naar een andere speler. De coach blijft ze uitdagen en wat zijn de deelnemers fanatiek! Ook bij de stormbaan wordt er fanatiek meegedaan: niemand wil verliezen van een troepgenoot. Jorrit van troep Hagelslag kan het toch net niet winnen van z’n maatje: “Mijn voet zit vast!” roept hij nog, maar hij maakt al weinig kans meer. Lachend wacht Perry al aan het eind van de baan op hem. Ook Floris en Luuk hebben het zwaar en Luuk blijft aan het eind van de baan uitgeteld liggen. Hendrik van de Kruidnoten pakt het anders aan: Hij ligt languit op een opblaasstier en hij geniet lekker van het zonnetje.

ck vrijoch2Tim, Niels en Duncan zijn enthousiast bezig met een ander renspel: Ze moeten met een grote skippybal een grote dobbelsteen van een paal af gooien, zonder dat de tegenpartij dat tegenhoudt. Met een bezweet hoofd staat Duncan nog even uit te blazen: “Ik heb wel gewonnen!” zegt hij en gaat op zoek naar een activiteit in de schaduw.

ck vrijoch1Tessa en Renske hebben een andere keus gemaakt: Zij zitten in de schaduw dasringen te knutselen van leer. “Heel mooi wordt het niet” mompelt Tessa en ze slaat rustig verder met de hamer. Bij Nick gaat het goed: Met een scherp mesje snijdt hij smalle stroken in zijn dasring, zodat hij hem later kan vlechten. Anniek en Sarah doen ook rustig aan: Ze liggen op een fatboy en kijken naar de mensen die allemaal voorbij lopen. Nick en Ennis van de Appelflappen zitten wel in de schaduw, maar zijn wel bezig met een opdracht: Ze berekenen de afstanden op het WSJ-terrein en proberen dan te bedenken hoe lang ze moeten lopen: Hoogteverschillen, warmte, ze houden rekening met alles. En de conclusie is dat de afstanden op Ada’s Hoeve nog best wel meevallen…

Aan het eind van de ochtend is het tijd om te lunchen en om veel te drinken. Vanmiddag gaat het programma weer verder.