Nog niet alles Soezen zijn helemaal uitgeslapen. Da's ook niet vreemd, de helft van de troep is pas vanmorgen aangekomen op het jamboreeterrein. Een deel van de troep is toch op stap, een ander deel hangt rustig rond op het troepterrein, slaapt in de eigen tent of helpt de troepstaf met het aankleden van het troepkamp. Een relaxte middag dus!

Matheo lijkt ook weinig zin te hebben om op stap te gaan, maar... ergens kriebelt er toch iets. Als er een groepje buitenlandse scouts langs komt om te swoppen, haalt hij snel zijn swopspulletjes. Ook denkt hij graag mee met het troepterrein en hij heeft zelfs zijn Scoutfit al aan voor de opening. Maar... er kriebelt nog steeds iets. Oké, hij is ook jarig vandaag, maar er is meer. Hij heeft ontdekt dat er op subcamp C een optreden van een K-pop-band is en eigenlijk wil hij daar heel graag heen, maar alleen mag hij niet. En zijn troepgenoten willen ook niet. Gelukkig wil troepstaf Saskia wel mee en samen gaan ze snel naar het optreden, het publiek is al te horen... snel stappen ze door. Gefeliciteerd, Matheo!

Vanavond heeft iedereen zonder twijfel genoeg energie voor de Opening in het grote stadion... 45.000 scouts uit meer dan 150 landen starten dan officieel deze World Scout Jamboree!