Gistermiddag hebben 58 Nederlandse scouts een International award for young people ontvangen: 56 keer een bronzen award en 2 keer een zilveren award. Met een oorkonde en een medaille kunnen de deelnemers trots terugkijken op een geslaagd award-avontuur.

De awards werden uitgereikt door John May, secretary-general van de Duke of Edinburgh Award, de overkoepelende award-organisatie. Het was duidelijk hoe trots hij was op de scouts uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, uit Zuid-Afrika en uit Australië: “This is amazing!” sprak hij vol overtuiging toen hij de zaal vol award-deelnemers zag. Hij maakte de deelnemers nogmaals duidelijk hoe belangrijk deze award is: “What you have done makes a difference to you and to your communities!”

Alle deelnemers uit de verschillende landen hebben hetzelfde programma doorlopen, ze zijn allemaal bezig geweest op het gebied van skills, volunteering, physical recreation en een adventurous journey. In zijn toespraak gaf May nog drie adviezen mee voor de deelnemers: 1. Geloof in jezelf en in je eigen ideeën, 2. Geloof in de kracht van het samenwerken, 3. Doe het! Doe mee, doe wat je wil doen en maak je ideeën en plannen waar.

In een ceremonie ontvingen alle deelnemers van John May de medaille en de certificaten. Daarna volgende er groepsfoto’s en uiteraard is er ook een groepsfoto met alle Nederlandse deelnemers gemaakt. Laten we hopen dat zij hun verhaal blijven vertellen, zodat nog meer mensen aan de International award for young people gaan deelnemen.

Hartelijk dan aan de deelnemers, maar ook aan de begeleiders van het Award-programma.