De 350 IST’ers van het Nederlands contingent hebben in de afgelopen hard gewerkt om de World Scout Jamboree tot een onvergetelijk succes te maken. Vanavond zijn ze door het CMT en door het hoofd van IST Support bedankt voor hun inzet, hun doorzettingsvermogen en hun enthousiasme. Uiteraard volgde er een gezellig feest…

Vanuit veel teams komen er complimenten over de Nederlandse IST’ers en een aantal Nederlandse IST’ers is al door de Amerikanen uitgenodigd om mee te helpen met de National Jamboree van de Boyscouts of America in 2021. Kortom: De Nederlandse IST’ers hebben heel hard gewerkt om de jamboree voor iedereen tot een waanzinnig succes te maken.

De IST’ers waren overal in de organisatie te vinden: Bij programma’s, in het restaurant, bij de ondersteunende diensten, gewoon overal! De IST’ers betalen gewoon hun jamboree-fee om tijdens de WSJ te werken… en ze hebben zeker hard gewerkt! Daarom was vanavond een bedankfeest wel op z’n plaats.

Ondanks een stroomstoring konden de IST’ers hartelijk bedankt worden. En daarna… konden de IST’ers zelf de stroom weer aan de praat krijgen, zodat de discolichten de muziek het weer deden. Het werd een bijzondere avond met een combinatie van Hollandse hits, carnavalsmuziek, disco-stampers en meezingers.

Het is veelzeggend dat veel IST’ers uit andere landen snel door hadden waar het gezellig was: Bij de Nederlanders! Dus al snel stonden ook Belgen, Britten en scouts uit andere landen mee te dansen en zelfs de Amerikaanse militairen, die de WSJ-organisatie ondersteunen, dansten mee. De song “We hebben een woonboot, hij ligt in de Amstel” leidde tot een mooie verbouwing: Iedereen plofte op de grond, schoof de benen in elkaar en roeide er een eind op los. Ook de Amerikaanse militairen deden gewoon mee, wat is het toch prachtig dat iedereen gewoon mee mag feesten!

Ook de nummers van de Snollebollekes konden niet ontbreken: Voor de Nederlanders bekend, maar al snel sloegen ze ook de armen om de schouders van buitenlandse IST’ers, die al snel ‘links’ en ‘rechts’ begrepen. Het was een bijzonder gezellig feest en de Nederlandse IST’ers maken hun naam waar: Hard werken, maar ook zeker tijd voor gezelligheid en… iedereen mag meedoen! IST’ers, heel erg bedankt voor jullie energie, enthousiasme en inzet!