Hoe kan je ons Amerika-avontuur afsluiten? Met nog meer hamburgers? Nog meer vuurwerk? Nog meer frisdrank? Nee! Alle troepen brengen een bezoek aan een echte baseball-wedstrijd! Ze gaan naar de wedstrijd Baltimore Oreoles tegen de Houston Astro’s. Een groot stadion, veel vermaak, lekker eten… en natuurlijk een mooie wedstrijd. Leef mee met dit baseball-event!

Als de deelnemers in hun oranje polo’s het stadion naderen, begint het feest al: Eetkraampjes, heel veel oranje, versiering en een groot stadion. Ze weten al niet waar ze moeten kijken, maar één ding is zeker: Het wordt een bijzondere belevenis! De deelnemers krijgen vouchers om zelf eten en drinken te kopen, zodat ze met een volle maag op de tribune plaats kunnen nemen. Ze voelen zich al echte Amerikanen, weten hoe ze het fastfood moeten bestellen, regelen zelf hun drankjes en even later zitten ze op hun plekken op de bovenste ring van het stadion. De wedstrijd kan beginnen!

Maar ook op hun plekken weten ze nog niet waar ze moeten kijken: De wedstrijd gaat beginnen, de Oreoles-mascotte danst op het veld, op de grote schermen flitsen de reclames en boodschappen voorbij en uiteraard is er muziek. Lang niet voor alle deelnemers is de wedstrijd het belangrijkste: Eten, drinken en bijkletsen is net zo belangrijk! Sam van de Bokkenpootjes snapt het spel precies: “Op school spelen we dit ook wel!” legt hij uit, “Ik kan best wel ballen raken en ik kan ook wel goed rennen!” Hij volgt het spel zeker, hij is ook echt een sportsman!

Ook Ronald weet het spel goed te volgen: “Wij staan nu achter” vertelt hij helder, “Wij maken te veel ‘faults’ en we hadden net 2 man uit, dus bij de derde moeten we weer wisselen…” Ondertussen volgt hij gewoon de wedstrijd, hij vermaakt zich best. Lisa, Emma en Renate staan al op de galerij en kunnen de wedstrijd eigenlijk niet volgen, maar da’s geen probleem: Ze halen even wat te eten en drinken, dat vinden ze interessanter dan de wedstrijd zelf. “Ik schrok wel tijdens het volkslied!” legt Lisa uit, “Ineens schreeuwde het hele stadion ‘Oreoles!’, toen schrok ik wel…”

Daniël van de Tompoezen is ook geconcentreerde de wedstrijd aan het volgen: “Ik heb met Sem gewed op deze wedstrijd. We hadden 10 euro gevonden en de winnaar van de weddenschap krijgt dit geld. Ik ben voor de Astro’s en die staan nu voor, dus dat moet goed komen. Zeb en Jorik letten helemaal niet op de wedstrijd: Jorik heeft een flinke cola gekocht en Zeb heeft een emmer popcorn op z’n schoot. Samen hebben ze de grootste lol en ondertussen proppen ze zich zelf vol met eten en drinken, ook een topavond!

De hele avond is er voor de troepen genoeg te doen en te doen: Er klinkt constant muziek, bij homeruns is er even vuurwerk, de cameraman brengt regelmatig de troepen in beeld op het grote scherm en het is heerlijk om lekker te eten en te drinken. Het is een echte belevenis en een heerlijke afsluiting van ons Amerika-avontuur. Morgen brengen we nog een bezoek aan het Air&space-museum en daarna gaan de troepen naar het vliegveld.