Afgelopen weekend heeft de troepstaf samen met het CMT genoten van de reünie. In het Openluchtmuseum in Arnhem was er genoeg tijd voor gezelligheid, bijkletsen, nagenieten en om afscheid te nemen. Het CMT sloot op zondag hun WSJ-avontuur af, al werken een paar teams van het CMT nog even door om de laatste projecten helemaal af te sluiten. En dan… dan is het WSJ-avontuur echt voorbij.

Op zaterdagochtend druppelen er al troepstafteams binnen en aan het begin van de middag zit de zaal goed vol met enthousiaste troepstaf. Het is een raar gevoel om dit WSJ-avontuur af te gaan sluiten, maar… er staat nog veel op het programma. Eerst krijgen Suzanne en Marcel (contingentsleiding) beide het Gouden Edelhert uitgereikt, een waarderingsteken van Scouting Nederland voor hun inzet voor o.a. het Nederlands contingent. Daarna volgen de resultaten van de enquêtes, die door troepstaf en jeugddeelnemers zijn ingevuld: Heel veel onderdelen van het WSJ- traject zijn goed gegaan, maar uiteraard zijn er altijd punten ter verbetering.

Er was ook genoeg tijd om van het Openluchtmuseum te genieten: Tijdens een Geschiedenistocht konden de teams punten verdienen en elkaar ‘challengen’. Na een paar uur was er een winnend team, maar iedereen had het prima naar zijn zin gehad. Het volgende programma-onderdeel was de veiling. Het huidige Nederlands contingent houdt bijna op te bestaan, dus alle contingentsmaterialen werden geveild: banners, vlaggen en zelfs de plakbandapparaten. Alles is verkocht en iedereen die wilde, kon meebieden en een mooi souvenir mee naar huis te nemen.

Voor het eten werden twee leden van het Back-up-team nog in het zonnetje gezet: Robert Jan en Arine ontvingen de Gouden Oehoe, een waarderingsteken van Scouting Nederland voor hun jarenlange inzet als back-up-teamlid tijdens grote internationale kampen. Na het eten was de dag al bijna voorbij en kwam de tijd om afscheid te nemen: Natuurlijk werd de troepstaf heel hartelijk bedankt voor hun tomeloze inzet en enthousiasme en met een cadeau van het contingent onder de arm was het tijd om afscheid te nemen.

Het contingent management team ging zelf nog even door: Op zondag stond er een e-bike-steptocht door de omgeving van Grave op het programma en tijdens een lunch sloten ook zij het WSJ-traject af: Met bedankjes, met mooie herinneringen en met mooie verhalen. Een paar teams binnen het CMT sluiten de komende maanden de laatste projecten nog af en dan is het WSJ-avontuur echt voorbij.