Vandaag start de inschrijving voor het Nederlandse contingent voor WSJ2023. Voor ons een spannend moment. We hopen dat veel scouts de kans grijpen om aan een internationaal avontuur deel te nemen, nieuwe vrienden te maken en een ervaring voor het leven op te doen.  

 

Het is voor ons ook een mooi moment om te laten zien waar het Nederlandse contingent voor staat; een inclusief contingent, voor en door jongeren. Dit zie je ook terug in ons contingentslogo. 

 

We bieden een traject vol plezier, uitdagingen en avontuur. We zijn er voor meiden en jongens, water-, lucht- en landscouts, uit stad en land, met en zonder religie. Die diversiteit vinden we belangrijk. Het bollenveld staat voor alle individuele bollen die samen het veld maken. 

 

Je gaat je grenzen verleggen. Je ontwikkelt je door de uitdagende activiteiten en de contacten met andere culturen. Je gaat het voorbereidingstraject met je troep zelf invullen. De molen is nog wit, je mag hem zelf inkleuren. 

 

De troepstaf coacht je daarbij en onze IST’ers ondersteunen het contingent, maar we vinden het belangrijk dat ook zij nieuwe dingen leren en uitproberen. Dat is nieuw ten opzichte van eerdere Jamborees, daarom gaat de molen buiten de bekende lijntjes. 

 

De Koreaanse wolken verwijzen naar onze dromen. We hebben ons laten inspireren door het thema van de WSJ2023: #drawyourdream.Er is veel mogelijk als je durft te dromen. Maar dromen worden alleen werkelijkheid als we er samen aan werken, als één contingent. Daar gaan we voor! 

 

Suzanne & Bert 

Contingentsleiders