contingent P1220026 klein

Het Nederlands contingent is de officiële afvaardiging van Scouting Nederland voor de World Scout Jamboree. Het contingent bestaat uit verschillende onderdelen:

• Jeugddeelnemers: De jeugddeelnemers krijgen de best mogelijke World Scout Jamboree, reis en voorbereiding. De deelnemers zitten in troepen van 36 deelnemers, die begeleid worden door 4 troepstaf
  • Troepstaf: De troepstaf begeleidt de deelnemers in de voorbereiding, tijdens de reis en tijdens de World Scout Jamboree. Ze worden op hun taak voorbereid door het contingent management team.
  • IST: Het international service team gaat de Amerikaanse organisatie helpen om de World Scout Jamboree tot een onvergetelijk evenement te maken voor de deelnemers. Verder helpen de IST’ers het Nederlands contingent in de voorbereiding en hebben ze ook zelf weekenden om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op hun eigen WSJ-beleving.

Contingent management team

Dit team zorgt voor de organisatie van het Nederlands contingent en in dit team zijn alle kennis en ervaring aanwezig om de deelnemers, troepstaf en IST’ers de best mogelijke World Scout Jamboree-belevenis te bieden.

In dit team zijn de volgende disciplines vertegenwoordigd:

• Contingentsleiding
  • Secretariaat