contingent P1220026 klein

Contingent

Het Nederlands contingent voor de WSJ2023 is nog niet gevormd, maar je vindt hieronder de samenstelling van het Nederlands contingent voor de WSJ2019 in de Verenigde Staten. Als er meer bekend is over het Nederlands contingent voor de WSJ2023 vind je dat op deze pagina.

Het Nederlands contingent is de officiële afvaardiging van Scouting Nederland voor de World Scout Jamboree 2019 in Amerika. Het contingent bestaat uit:

* 784 jeugddeelnemers. Ze zijn verdeeld over 19 troepen. Iedere troep van 36 jeugddeelnemers wordt begeleid door vier troepstafleden. De jeugddeelnemers krijgen de best mogelijke World Scout Jamboree, reis en voorbereiding.

* 76 troepstafleden. De troepstaf begeleidt de deelnemers in de voorbereiding, tijdens de reis en tijdens de World Scout Jamboree. Ze worden op hun taak voorbereid door het contingent management team.

* Ruim 300 IST’ers. Het international service team gaat de Amerikaanse organisatie helpen om de World Scout Jamboree tot een onvergetelijk evenement te maken voor de deelnemers. Verder helpen de IST’ers het Nederlands contingent in de voorbereiding en hebben ze ook zelf weekenden om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op hun eigen WSJ-beleving.

* Ruim 20 leden van het contingent management team. Dit team stuurt het Nederlands contingent aan en zet de lijnen uit voor de voorbereiding, de reis en de ondersteuning op alle vlakken.