De deelname aan de World Scout Jamboree kost veel geld, maar… de deelnemers krijgen er ook heel veel voor terug: Alles is immers inbegrepen. De hele voorbereiding, een kledingpakket, de reis naar Amerika, een reis in Amerika, de World Scout Jamboree en een herinnering achteraf. In het volgende diagram is te zien waar het geld naar toe gaat: Naar de beleving van de deelnemers!

In het onderstaande diagram kan je zien waar het geld precies naartoe gaat. Slechts 8% van de bijdrage van jeugddeelnemers, troepstaf en contingent management team gaat naar de hele organisatie van het Nederlands contingent en 4% gaat naar de kosten van de voorbereidingskampen en het contingentskamp. Dit zijn de weekenden, waarbij iedereen de kans heeft om elkaar te leren kennen, om zich goed voor te bereiden en om een geweldige troepsfeer te creëren. Verreweg het grootste deel van de kosten wordt uitgegeven aan de reis naar Amerika, aan de nareis en aan de deelname aan de World Scout Jamboree.

Bij de reisbeweging naar Amerika horen de kosten van het bustransport in Nederland naar het vliegveld en de kosten van de vliegtickets. Bij de post World Scout Jamboree hoort niet alleen de jamboree-fee, maar daarbij horen ook de transportkosten van het materiaal, de buskosten in de Verenigde Staten om op het jamboreeterrein te komen, het kledingpakket, kampboekje, de kosten voor het headquarters van het Nederlands contingent en ook de kosten van het herinneringsitem en van de reünie. Tenslotte gaan er 10% van de kosten naar de nareis in Amerika: Als we zo’n lange reis maken naar zo’n fascinerend land, dan moeten we alles eruit halen om deze reis tot een onvergetelijke ervaring te maken.

Dit alles leidt tot de deelnemersprijs, zoals die is vastgesteld. Het is een flink bedrag, maar je krijgt er een onvergetelijke ervaring voor terug!

site financien2