wsj site poetsploeg kleinHoe krijg ik mijn geld bij elkaar?

Het is best een uitdaging om zo’n groot bedrag bij elkaar te krijgen. Maar… er zijn genoeg manieren om geld te sparen, te verdienen en te verzamelen. Hopelijk kan je de volgende tips gebruiken of krijg je hier zelf nieuwe ideeën van.

1. Klusjes doen

Als je aan de mensen in je omgeving vertelt, dat je klusjes zoekt omdat je graag naar de World Scout Jamboree wilt, willen ze best helpen. En die euro’s zijn snel verdiend. Je kan dan denken aan helpen in de tuin, auto’s wassen, boodschappen doen, folders/flyers bezorgen, schoon maken…

1. Spullen verkopen

Je kan oude of nieuwe spullen verkopen. Oude spullen kan je verkopen op de rommelmarkt, maar… je kan ook zelf nieuwe spullen verkopen en er zo geld aan verdienen, bijv. bloembollen, zelfgeknoopte dasringen of sleutelhangers.

1. Begin je eigen restaurant

Begin je eigen restaurant of bak taarten/cakes op bestelling: Je kan thuis een huiskamerrestaurant beginnen om een paar avonden voor mensen te koken, bijv. pannenkoeken. Ook kan je taarten of broodjes bakken op bestelling.

1. Bijbaantje

Een krantenwijk of een folderwijk zorgt voor wekelijkse inkomsten, maar misschien ben je al oud genoeg om een ander baantje te nemen, bijv. in de vakantie?

1. Sponsoring

Laat je sponsoren, bijv. met een sponsorloop or andere uitdaging.

1. Contingenssponsorartikelen

Het Nederlands contingent organiseert (in 2018) ook een actie met sponsorartikelen, waarbij leden van het contingent spullen kunnen inkopen en met winst kunnen verkopen.