Het is ruim 30 graden op het jamboreeterrein en dat is best warm... Toch weet iedereen zich snel aan te passen: Veel IST'ers zitten in de schaduw van hun tent of chillen bij Chat 'n' Chew, het trefpunt voor IST en CMT op hun subcamp. Maar... niet iedereen kan relaxen: Er moet ook gewerkt worden, maar natuurlijk past iedereen zijn tempo wel aan en drinkt heel veel water.

Overal zijn wel Nederlandse IST'ers te vinden, bijvoorbeeld in het restaurant, bij programma-onderdelen en ook bij logistiek: Gijs en Daan werken bij 'maintenance' en crossen de hele dag met hun Gator over het terrein om problemen op te lossen. Prima afwisselend werk, al is het nog wel even zoeken om alle subkampen te vinden. Willem is subcamp staff op subkamp Echo 2. Hij krijgt veel vragen en verzoeken van IST'ers en CMT'ers over van alles en nog wat: "We hebben gisteravond gezorgd dat iedereen tenminste kon slapen!" vertelt hij, hij heeft dus veel tenten opgezet en veldbedden in elkaar gezet. Maar de vragen gaan ook over het vinden van de snelste route, over medische problemen en over van alles en nog wat. Ook Joris helpt mensen: Hij zit bij het BP Corps en wat hij precies moet doen weet hij nog niet: "Ik moet vooral mensen helpen" zegt hij en dat komt vast prima in orde. Ook bij het Headquarters van het Nederlands contingent en bij Holland Hub wordt alles opgebouwd, maar iedereen pakt op tijd zijn rust... iedereen heeft nog een hele jamboree voor de boeg. 

Ondertussen is het bij Chat 'n' Chew een gezellige drukte: Er wordt gekletst, geswopt, er wordt Monopoly en Yenga gespeeld en in de shop ernaast zijn koude drankjes en ijs verkrijgbaar. Een prima manier om de warme middag aan te besteden. Het is even wennen aan het klimaat, maar ach... het went snel en het is overal gezellig.