Je zou met dit warme weer in de schaduw kunnen blijven en heel relaxt uit kunnen rusten... Toch maken veel IST'ers een andere keuze: Er moet namelijk nog best veel werk verzet worden. Het is top dat het Nederlands contingent op zijn IST'ers kan rekenen bij het opzetten van tenten en het team van Holland Hub is druk bezig met het bouwen van hun molen, de eyecatcher van het foodhouse. Natuurlijk drinkt iedereen heel veel, neemt vaak een korte pauze en waarom zou je je druk maken met dit bloedhete weer?

Een flink deel van de foodhouse-crew is onderweg om tenten voor jeugddeelnemers op te zetten. Natuurlijk kunnen ze met z'n achten niet alle troeptenten opzetten, maar na de tenten van de ene troep lopen ze rustig door om nog een troepterrein in orde te maken. De subcamp staff is onder de indruk! Al snel staan er mensen naar het 'model-troepkamp' te kijken en krijgen de Nederlandse IST'er ijswater aangeboden. Zelf lijken ze het niet zo bijzonder te vinden, al snel hebben ze de tenten van de volgende troep al in handen en kan het opbouwen van de tenten beginnen.

Bij Holland Hub willen ze zo snel mogelijk de molen omhoog hebben, maar dat valt niet mee. De materialen hebben ze, de constructie is voorbereid, maar... er moeten nog gaten geboord worden door de Amerikanen. Het is nog even wachten dus, maar daarna staat de molen als een huis! En... hij is erg duidelijk zichtbaar. Het team vermaakt zich ondertussen in de schaduw en een aantal van hen is bezig met het opzetten van de troeptenten.

Een tweede deel van het CMT is inmiddels ook aangekomen en morgen komt het contingent van de Verenigde Staten al aan. Komende nacht vertrekken de Nederlandse troepen. Er komen steeds meer mensen op het jamboreeterrein, het wordt dus steeds drukker en gezelliger!