De troepen worden rustig wakker, ze hebben toch een beetje last van de jet-lag. Bij de Nonnevotten mochten ze uitslapen tot 10 uur, maar om 9 uur staat iedereen al onder de shelter en heeft best trek. Ook bij de Poffertjes zijn de meeste troepleden al wakker: Het is tijd om fourage te gaan halen voor het ontbijt.

Miguel, Jesse, Ruud en Niels hebben al mooie plannen voor de dag. Ze hopen dat er toch wel een Zweedse troep in de buurt staat, ze hebben de plattegrond al bestudeerd... Ondertussen regent het stevig buiten, maar dat is geen probleem. Naja, uitgeslapen zijn ze nog lang niet: "Ik heb het gevoel dat het veel later is" mompelt Dante. Miguel bestudeert ondertussen de 'lightning guide' waar op staat wat je moet doen bij onweer. "Avoid open fields..." lacht hij en kijkt naar de grote vlakte om zich heen, "Spread out if in groups" leest hij voor en hij kijkt naar zijn troep die dicht bij elkaar onder de shelter staat. Hij maakt zich nog weinig zorgen gelukkig. Guus is met hele andere dingen bezig: Hij geniet van zijn pre-breakfast: Een typisch Amerikaanse poptart. 

Ook bij de Poffertjes is de dag begonnen en ondanks de regen maakt de fourageploeg zich klaar om te gaan 'shoppen' in de supermarkt. Met de troepkar gaan ze onderweg en daarna kunnen ze eindelijk ontbijten. Het klaart inmiddels al op, na het ontbijt is het tijd om het terrein te gaan verkennen.