Jasper en Charlotte zijn bij de Tompoezen al druk bezig met eieren bakken, een paar deelnemers werkt hun dagboek bij, anderen hebben nog moeite om hun ogen open te krijgen en te houden. De dag is bijna begonnen, het is tijd voor een stevig ontbijt!

“Moet er meteen peper en zout bij?” vraagt Jasper zich hardop af als de eerste portie scrambled eggs klaar is. Het is een prima uitvinding: Ze gebruiken kant-en-klare ‘scrambled eggs mix’ uit een pakje. Het ruikt al prima en steeds meer troepleden komen bij de koekenpannen staan. Zeb maakt ondertussen al plannen voor de dag: “Ik heb al een beetje rondgelopen op het subcamp, maar ik zag dat er ook een ‘trail’ was naar andere subkampen, die wil ik vandaag wel proberen, maar niet in m’n eentje…” Stefan is met heel andere dingen bezig: Hij probeert koffie te zetten en troepstaf Thomas is de gelukkige om de koffie te proberen: “Dat lijkt naar thee en smaakt naar thee” is het oordeel, maar Stefan laat zich niet kennen: Met veel meer koffiepoeder gaat het vast meer naar koffie smaken.

Tijdens het ontbijt smaken de eieren prima en Zeb verbaast zich over het mierzoete druivensap.  Da’s toch geen sap, da’s puur suiker!” zegt hij als hij snel een slok neemt, “Ik moet er eerst wat uit drinken voordat ik er gewoon water bij kan doen…” Thomas kijkt ondertussen of hij nog wereldnieuws gemist heeft: “Kijk dan! Die sportwagen was in Zeewolde, wat heeft ‘ie daar te zoeken!” en “LOL! Rapper Sjors is kaal gegaan!” en daarmee is het wereldnieuws ook behandeld.

Het is een prima zonnige dag, een prima kans om op stap te gaan en het terrein te verkennen en activiteiten te gaan doen. Vandaag kan je de Tompoezen vast overal op het terrein tegenkomen.