De kookploeg van de Kruidnoten is druk bezig met het ‘afbakken’ van de pancakes, ze hebben er 144 gekocht in de supermarkt, dat moet genoeg zijn! En daarna hebben ze al mooie plannen voor activiteiten. Ook dit wordt een prachtdag!

Ellemieke en Anna zijn druk aan het bakken, Jaap staat ernaast met zijn handen in zijn zakken: “Ik weet niet veel, maar zo hoort het er niet uit te zien” mompelt hij. Ook Ellemieke verbaast zich over de pancakes die een beetje aan de pan plakken, maar de meeste pannenkoeken zijn prima. Ze hebben al twee grote bakken pannenkoeken vol, het is tijd om te ontbijten.

Niet de hele troep is compleet, een aantal deelnemers is ’s morgens al vroeg vertrokken voor een activiteit. Na de hap-hap-happerdehap-yell kan de troep pancakes komen halen. Ruben heeft al pannenkoeken op zijn bord, maar de troepgenoten doen moeilijk over de stroop. Als ‘ie de corn syrup te pakken heeft, verdrinken de pannenkoeken al snel in de zoete stroop. De ‘grape jelly’ in een fles laat hij maar staan. Bestek heeft hij niet nodig, het gaat ook met z’n handen. Met kleverige handen staat hij even later weer in de rij voor nog meer pancakes: “Ik wil ze alleen maar het stroop, die kaas is vies en de vorige keer toen ik in Amerika was, had ik slechte ervaringen met de ham” lacht hij. 

Ook voor Alle is het glutenvrije ontbijt prima in orde. Het meest bijzondere is wel het zakje met hamburger en bacon, waar je zout water aan toe moet voegen. Door een chemische reactie komt er warmte vrij en begint het pakket te stomen, zodat het even later warm is. Voor de troep is het al geen bijzonderheid meer, die rook is voor hen al normaal.

Na een stevig ontbijt kan er weer een dag vol activiteiten beginnen, er is keuze genoeg!