Als een aantal deelnemers van de Dropjes nog in de tent ligt, is Freek al koffie aan het zetten. De troepstaf heeft al ontbijtspullen geshopt en een paar Dropjes liggen rustig in het zonnetje wakker te worden op opblaaskussens. Een relaxte start voor de Cultural celebration day: De troepen gaan op het subkamp bij anderen op bezoek om elkaars cultuur beter te leren kennen.

Als het ontbijt begonnen is, probeert Thomas de druivenjam uit de fles te krijgen. Ongeduldig slaat hij met de fles hard op tafel en even later zit hij met een broodje jam aan tafel… en met een banaan en een bakje fruit. Best gezond! Ook bij de anderen smaakt het ontbijt prima, al kost het wat moeite om wakker te worden.

Na het ontbijt is het tijd om de Cultural celebration day voor te bereiden: De Dropjes pakken flink uit. Mensen die op bezoek komen kunnen natuurlijk dropjes proeven, maar ze kunnen ook dasringen maken van dropveters en ze kunnen poffertjes proeven. Al snel is het een drukte van belang. De deelnemers leggen de opdrachten uit en onder het afdak is het een gezellige boel. De helft van de troep is op stap over het subkamp, de rest blijft helpen op het eigen troepterrein. Na een paar uur wisselen ze om.