Na Cultural Celebration Day is het maken van contacten nog makkelijker geworden. Het lijkt dan ook bijna normaal dat een halve Japanse troep aan tafel zit bij de helft van de Tompoezen. De andere helft van de Tompoezen is uit eten bij de Japanse troep.

De maaltijd is al in volle gang en “het was aan het begin een beetje ongemakkelijk” vertelt Thyrza, “Je weet niet zo goed wat je moet zeggen. De Japanse leider is druk met troepstaf Coen in gesprek, maar ook bij de andere troepleden gaat het gesprek inmiddels best goed… soms met handen en voeten, maar uiteindelijk wordt alles wel begrepen. “We hebben het over eten in Japan en in Nederland gehad en ook over wat je leuk vindt aan Japan en aan Nederland” vertelt Thyrza. Inderdaad is het gezellig aan tafel en zowel de Japanners als de Nederlanders doen hun uiterste best om elkaar te begrijpen. “Toen ze niet begrepen wat ‘tulpenvelden’ waren, heb ik het gewoon uitgelegd met de film ‘Spiderman from home’,  daar landt Spiderman ook in een tulpenveld. En toen snapten ze het wel!” vertelt Thyrza lachend.

Thyrza roert ondertussen verder in de warme chocolademelk en Thomas heeft de toetjes al klaar gezet. Het was een geslaagde en gezellige avond… Zulke maaltijden gaan ze vast nog vaker organiseren!