Over het jamboree-terrein lopen 3 ziplines. Vanaf deze superlange kabelbanen heb je een prachtig uitzicht en… het is best spannend om hoog boven de grond te zweven. Voor Elske en Tjerk een geweldige ervaring!

Elske en Tjerk van de Tompoezen hadden het slim aangepakt: Ze waren op tijd bij de zipline-office en kregen een polsbandje met een bepaalde tijd. Het duurde alsnog even, maar… ze stonden daarna eindelijk op het vertrekplatform. “Die mensen daar zijn echt heel vriendelijk en aardig” glimt Elske. “En je zit echt heel goed vast” vult Tjerk aan, “Er zitten links en rechts karabiners en dan ook nog die katrol en op je rug zit nog een extra karabiner.” “Ze checken ook echt alles 3x voordat je mag vertrekken!” legt Elske uit.

“Ik was echt niet bang dat ik het niet ging halen!” zegt Elske stoer en inderdaad gingen ze met een flinke vaart door de lucht om de baan van honderden meters af te leggen. “Het was geweldig!” zegt ook Tjerk, die genoten heeft van de tocht door de lucht met en prachtig uitzicht, het was het wachten zeker waard. In 45 seconden stonden ze aan de andere kant op het aankomstplatform. Lachend kijken ze nog even omhoog… het was super!