Drie groepje Nederlandse IST’ers verzorgen programma’s op het Global development village. Op een speelse manier brengen ze de thema’s Bedreigde diersoorten, Plasticvervuiling en Kledingproductie onder de aandacht. En met succes!

Bij het programma over Kleding wordt de vervuilende manier besproken, waarop kleding in onze winkels terecht komt. Door een logistiek-spel wordt duidelijk hoe vaak de spullen over de wereld heen en weer gesleept worden voordat ze bij ons in de winkel liggen. Het lijkt allemaal zo lekker goedkoop, maar… daar zitten dus flinke nadelen aan.

Bij het programma Plastic not so fantastic komt het plastic-probleem aan bod: Plastic zorgt nl. voor een flinke vervuiling, die moeilijk op te lossen is. Tijdens de workshop kunnen de deelnemers zelf een soort bio-plastic maken… een prima alternatief! En als steeds meer mensen weten dat er alternatieven zijn voor plastic, dan kunnen we het problemen zeker verkleinen of zelfs oplosen!

Bij Dangerous to be an animal verbazen veel deelnemers zich over de aantallen soorten dieren, die bedreigd worden. Zo spelen de deelnemers een Wie is het?-spel met allemaal bedreigde apensoorten. Het zijn er meer dan 20! Ook wordt de link gelegd tussen de leefruimte van bedreigde diersoorten: Het is moeilijk om een goede oplossing te vinden bij het spel Kamertje verhuren: Er is altijd een winnaar en een verliezer.

De IST-teams hebben mooie programma’s neergezet en weten de deelnemers zeker te informeren en te raken met hun aanpak. Top!