Op een heuvel op het jamboreeterrein ligt een groot skate-park: Voor de deelnemers is dit een mooie kans om te leren skateboarden of om gewoon lekker te skaten en trucs uit te halen. Jesse, Just, Claudia, Claire, Sandra en Mathéo van de Soezen gaan de uitdaging aan. Ze hebben nog (bijna) nooit op een skateboard gestaan. Zou het lukken?

Na een uitleg en wat oefeningen mogen ze de eerste ‘routes’ op het skatepark al uitproberen. Toch wat onwennig staan ze bovenaan een hellinkje. “Dit gaat fout!” gilt Claudia, maar ze zet wel af. En met haar armen wijd blijft ze goed in evenwicht. Dat smaakt naar meer! Ook Jesse heeft de smaak te pakken, hij voelt zich prima thuis tussen al die skateboarders met helmen en arm- en beenschermers. “Yes!” roept hij als hij een flinke helling met succes genomen heeft. Claudia heeft nog wat aanmoediging nodig en die krijgt ze zeker van haar troepmaatjes: “Kom op! Je kan het!” klinkt het en ook nu komt ze goed beneden.

Jesse is ondertussen niet meer te houden: “Ik heb al 5 jaar niet meer geskateboard, maar nu kan ik het echt goed!” lacht hij, hij durft steeds grotere hellingen aan. Ook Mathéo heeft het goed naar zijn zin: Hij blijft steeds beter staan en gaat steeds harder. “Ik moet alleen die ene voet nog draaien als ik op snelheid ben” legt hij uit… Ze hebben het prima naar hun zin, maar… er zijn nog veel meer uitdagende activiteiten. “Wat zullen we zo gaan doen?” vraagt Claire al…