Op de New Gorge River kan je geweldig mooi raften en de helft van de deelnemers krijgt die kans ook. Na een prachtige busrit kan het avontuur beginnen: Zwemvest om, safety briefing en… dan de rivier op.

De busrit naar het startpunt is al een avontuur op zich: De route gaat door prachtige bossen en langs diepe ravijnen. En dan is daar eindelijk het startpunt. Natuurlijk is er eerst een instructievideo en daarna kunnen de zwemvesten aan. Het blijft spannend: Je weet nooit wat je van de rivier kan verwachten, na een volgende bocht kan er ineens een stroomversnelling zijn…

En die stroomversnellingen zijn er zeker! Het is op sommige plekken echt ‘white water rafting’! Gelukkig is het op andere plekken ook ‘black water’, zodat iedereen over boord mag en lekker kan dobberen en drijven. Uiteraard weten de instructeurs precies wanneer je weer in de boot moet klimmen.

Maar er is nog veel meer dan de uitdagende rivier: De natuur op de kant is prachtig, met ook herten op de oever en buizerds in de lucht. Het is een heerlijke dag uit op het water en in het water met gezelligheid aan bord en mooie natuur op de kant. Het is genieten!