De campus is top, maar een aantal deelnemers grijpt toch zijn kans om de campus te verlaten... ze gaan naar de dierentuin in de buurt. Niet zomaar een kinderboerderij, maar een echte dierentuin. De deelnemers weten niet precies wat ze kunnen verwachten, maar... er is een echte reuzenpanda!

In de bus zitten deelnemers van allerlei troepen, uiteraard met allemaal de das van het Nederlandse contingent om. Buiten is het warm, maar met de airco aan is het busritje best lekker. In de dierentuin schakelt iedereen een tandje terug: Het hoeft niet zo snel, het is veel te warm om je te haasten. De deelnemers sjokken in groepjes door het par heen, bekijken de dieren... en de andere bezoekers natuurlijk. 

De schaduwplekken zijn wel favoriet, maar als je je niet te druk maakt, is het in de zon ook uit te houden. De dieren maken ook geen haast en zo zit iedereen mooi op één lijn. Het hoogtepunt van de dierentuin is zeker de reuzenpanda, daar staat ook wel een rij voor om het dier te kunnen zien. Geen probleem voor de scouts! Ze hebben vaker in de rij gestaan de afgelopen weken... Het beest is echt groot en voor de scouts is het meestal de eerste ontmoeting met dit zeldzame dier. 

Na een relaxt rondje door de dierentuin stappen de scouts weer in de bus, terug naar de campus. Een mooie middag zo!