De dag begon al heel vroeg en rond half acht waren de troepen al bij de Staten Island Ferry. Natuurlijk wisten ze meteen waar ze waren: Ze konden de skyline van New York al zien. Dus… snel oversteken en genieten van de Big Apple.

Als de deelnemers in de bus wakker beginnen te worden, zien ze meteen dat ze bijna in New York zijn: Tussen de bomen door kan je soms al de wolkenkrabbers zien en even later zijn ze al bij de ferry. Er worden al plannen gemaakt: “Gaan we ook naar de Trump Tower?”, “Gaan we met de boot?”, “Is dat Brooklyn Bridge?”, “Is dat een zwembad? Nee, de oceaan!” Als de ontbijtpakketten en lunchpakketten ingeladen zijn, kan de ferry vertrekken. De deelnemers moeten kiezen: Ontbijten of over de reling hangen om het Vrijheidsbeeld en de wolkenkrabbers te zien. De meesten maken een combi en hangen kauwend over de reling.

In New York aangekomen is het meteen duidelijk dat er heel veel te zien en te doen is: Dus… snel langs Wallstreet, langs de Bull, langs beroemde gebouwen en op weg naar het One World Observatory. De eerste kennismaking met New York is overweldigend: Echt alles is groot, heel hoog, heel druk en heel vol. Het worden een prachtige twee dagen, we gaan veel beleven!